0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

-021
2587414

همین حالا با پشتیبانی ما تماس بگیر

زعفران کشمیری

کشمیر به عنوان دره گل ها شناخته می شود. از میان محصولات متنوع در این منطقه، زعفران جایگاه خاصی را از نظر اهمیت و کاربرد به خود اختصاص داده است. زعفران در دو منطقه از کشمیر کشت می شود. یکی از این دو مناطق با نام پامپور شناخته می شود. این منطقه شهرت جهانی در زمینه کشت زعفران دارد. به همین دلیل از آن با نام شهر زعفران کشمیر یاد می شود. این شهر سبز به عنوان محیطی بسیار عالی و دلپذیر برای کشت زعفران به حساب می آید.

 از خصوصیات زعفران کشمیری می توان به رشته های بلند و ضخیم (Stigma) موجود در آن اشاره کرد. این رشته ها از رنگ قرمز تیره ای برخوردار هستند. کیفیت خاک، آب و هوای مناسب از عوامل اصلی برای سایز بزرگ رشته های زعفران در این مناطق به حساب می آیند. در کشمیر سه نوع زعفران وجود دارد. لاچا زعفران (Lachha saffronمونگرا زعفران (Mongra saffron) و زردا زعفران (Zarda saffron). زعفران کشمیری با داشتن رایجه ای دلپذیر و طعمی متفاوت از محصولات مهم در آشپزی به حساب می آید. در حالی که ایران در حدود 70 درصد از تولیدات جهانی زعفران را در اختیار دارد، به گمان عده ای زعفران کشمیری بالاترین کیفیت را در سطح جهانی از آن خود کرده است.

در حالی که زعفران در مناطق محدودی به جز ایران کشت می شود، از لحاظ طعم، رنگ و کیفیت، هیچ نوع رقیبی برای زعفران ایرانی وجود ندارد.

 چند نکته مهم از لحاظ کیفیت در زعفران وجود دارد.

  1. تاریخ تولید و برداشت به موقع زعفران از اهمیت بالایی برخوردار است.
  2. شیوه کشت زعفران از اهمیت حیاتی در کیفیت آن برخوردار می باشد.

قدرت رنگ دهی به عنوان تنها ابزار اندازه گیری برای کسب اطمینان نسبت به کیفیت مطلوب زعفران به حساب می آید.

زعفران ایرانی عموما به رنگ قرمز لاکی است که انتهای آن نسبت به سایر قسمت ها روشن تر می باشد. این عوامل به خوبی زعفران مرغوب را از نوع نا مرغوب مشخص می کند.

  • زعفران رایحه قوی و تازه ای دارد.
  • در کف ظرف هیچ نوع شکستی دیده نمی شود.
  • هیچ نوع قسمت زرد و یا سفید رنگی به همراه رشته های قرمز رنگ وجود ندارند.
  • رشته های زعفران خشک و شکننده هستند.

ایران بسیاری از محصولات کشاورزی خود را صادر می کند و زعفران به عنوان یکی از این محصولات به حساب می آید. در حدود 70 درصد از نیاز جهانی به این محصول از طریق ایران تأمین می شود. ایران سالانه در حدود 250 تن زعفران تولید می نماید. به باور بسیاری، اولین گروه از افراد که اقدام به استفاده از زعفران در محصولات غذایی خود نمودند، ایرانی ها بودند.

مقالات دیگر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود/عضویت